Doorgaan naar hoofdcontent

Maandag 15 mei 2017

Beste allemaal,

Goed voorbereid met een bagage vol Franse woorden en een hoofd waarin plaats is voor veel nieuwe indrukken stapten we vanochtend de trein op richting Neufchâteau. De treinreis verliep vlot. Onze wagon rook lekker naar snoepjes. Ook het toilet werd veelvuldig bezocht. Zou de spanning er voor iets tussen gezeten hebben ?
In Neufchâteau werden we met open armen en blije gezichten ontvangen.

Koffers wegzetten, brooddoos pakken, naar de refter gaan en smullen. Voor de liefhebbers was er ook keuze uit 3 verschillende soepen : tomatensoep, wortelsoep en courgettesoep. Verwennerij !
De jongens konden zich uitleven op het voetbalplein en de meisjes kletsten erop los tijdens een korte pauze (speeltijd).
Dan bingo-time : 25 verschillende namen van kinderen (Neufchâteau van Minderhout en andersom) proberen te verzamelen aan de hand van (Nederlandse en Franse) vragen.
Omdat het zo'n schitterend weer was, deden we dit buiten in plaats van in de turnzaal.
Zo leuk om iedereen druk in de weer te zien met vragen stellen aan elkaar.De tijd vloog om en dan het spannendste moment van de dag : naar huis met de families.
We konden links en rechts wat fotootjes trekken van vertrekkende kinderen.


Een groepje bleef nog in de naschoolse opvang. Met zo'n lekker weer waren die druk samen aan het spelen.

Hopelijk valt de eerste avond mee.... Ze hadden er wel zin in !

A demain,

juf Noor en juf Greet

Reacties

Populaire posts van deze blog

Donderdag 18 mei 2017

Hallo,

De aanpassingsmoeilijkheden die er in het begin bij sommigen waren, lijken ook helemaal voorbij. Toppie !! En vandaag was het uitstap-dag. Jammer genoeg was het goede weer op. Toch heeft het ons niet gedeerd. Het museum van oude landbouwwerktuigen en het vroegere leven op het land was binnen met koptelefoons en de dieren buiten bekijken gebeurde met  een overdekt treintje. In Bouillon bij de burcht was het ondertussen terug beter weer. Vogelshow (de camera's klikten nogal ! ) , bezoek met gids, schattenjacht en dan nog de 'souvenirshop' uiteraard....
Leuke en interessante dag !!!

Even een voetnoot : de  jarigen van deze week , Sara en Hidde, vieren we morgen alle twee samen.
Verder spreken de foto's voor zich.

Vanavond pakken ze hun koffers en komt het einde dus in zicht.
Fijne avond nog en tot morgen.

juf Noor en juf Greet


Dinsdag 16 mei 2017

Bonjour/ 'g-koeiedag' zoals ze het hier zeggen  :) ,

Vanmorgen vonden we elkaar allemaal terug op de speelplaats met vele verhalen over de voorbije avond. Sommigen speelden liever direct voetbal in plaats van te babbelen  :) Moet kunnen hé ?
Wat zijn de juffen trots op heel veel enorm flinke kinderen ! Er zijn er hier  bij die er helemaal voor gaan....die echt moeite doen om zich aan te passen en om er een fijne tijd van te maken. Knap ! Enkelen  hebben er meer moeite mee en laten zich wat gaan... Dat is toch wat jammer voor het lieve gastgezin en voor zichzelf. Maar tijd brengt raad en gewenning. Daar zijn we zeker van.

Een voormiddag in doorschuifsysteem met ateliers  : vertrouwensspelletjes, sport, zintuigen uittesten, kringspelen en estafetten, gezelschapsspelletjes.