Doorgaan naar hoofdcontent

Donderdag 18 mei 2017

Hallo,

De aanpassingsmoeilijkheden die er in het begin bij sommigen waren, lijken ook helemaal voorbij. Toppie !!
En vandaag was het uitstap-dag.
Jammer genoeg was het goede weer op. Toch heeft het ons niet gedeerd. Het museum van oude landbouwwerktuigen en het vroegere leven op het land was binnen met koptelefoons en de dieren buiten bekijken gebeurde met  een overdekt treintje. In Bouillon bij de burcht was het ondertussen terug beter weer. Vogelshow (de camera's klikten nogal ! ) , bezoek met gids, schattenjacht en dan nog de 'souvenirshop' uiteraard....
Leuke en interessante dag !!!

Even een voetnoot : de  jarigen van deze week , Sara en Hidde, vieren we morgen alle twee samen.

Verder spreken de foto's voor zich.

Vanavond pakken ze hun koffers en komt het einde dus in zicht.
Fijne avond nog en tot morgen.

juf Noor en juf Greet

Reacties

Populaire posts van deze blog

Woensdag 17 mei 2017

Dag allemaal,

Jammer : de ochtendspeeltijd is gewoon TE KORT om de verhalen van iedereen te kunnen aanhoren :)
Na de bel was er eerst de prijsuitreiking voor de winnaars van de steenweging van gisteren.Milan en Cédric waren de gelukkigen bij ons. Ze mochten een mooie steen uitkiezen.In dezelfde kring kregen ze dan de instructies voor de stadswandeling.
In 4 groepen en onder een stralende zon verkenden ze in Neufchâteau de meest belangrijke plekjes.Bij elke stopplaats hoorde een vraag. Was die goed beantwoord, kregen ze een puzzelstuk.Terug in school kon de puzzel gemaakt worden.Maandag 15 mei 2017

Beste allemaal,

Goed voorbereid met een bagage vol Franse woorden en een hoofd waarin plaats is voor veel nieuwe indrukken stapten we vanochtend de trein op richting Neufchâteau. De treinreis verliep vlot. Onze wagon rook lekker naar snoepjes. Ook het toilet werd veelvuldig bezocht. Zou de spanning er voor iets tussen gezeten hebben ?
In Neufchâteau werden we met open armen en blije gezichten ontvangen.

Koffers wegzetten, brooddoos pakken, naar de refter gaan en smullen. Voor de liefhebbers was er ook keuze uit 3 verschillende soepen : tomatensoep, wortelsoep en courgettesoep. Verwennerij !
De jongens konden zich uitleven op het voetbalplein en de meisjes kletsten erop los tijdens een korte pauze (speeltijd).
Dan bingo-time : 25 verschillende namen van kinderen (Neufchâteau van Minderhout en andersom) proberen te verzamelen aan de hand van (Nederlandse en Franse) vragen.
Omdat het zo'n schitterend weer was, deden we dit buiten in plaats van in de turnzaal.
Zo leuk om iedereen druk…